Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Σε θολά νερά...

  Οι εποχές που ο Φρανκ Σινάτρα τραγουδούσε για αγνώστους μες στη νύχτα δυστυχώς έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μαζί τους έχει φύγει και εκείνη η γλυκιά αθωότητα των δυο ανθρώπων που γνωρίζονταν για πρώτη φορά στο δρόμο, στον κινηματογράφο, σε ένα κατάστημα. 

  Σήμερα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Οι γνωριμίες μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κλπ) αποτελούν το trend της εποχής. Ίσως επειδή όλα είναι τόσο προσιτά, ίσως επειδή είναι πιο εύκολο να μιλήσεις σε κάποιον άγνωστο έχοντας σαν "παραπέτασμα" το διαδικτυακό σου προφίλ. Δηλαδή, τον προσωπικό σου ιστότοπο όπου μπορείς να συνομιλήσεις με άτομα και να επιδιώξεις μια συνάντηση μαζί τους. 

  Όλα αυτά για εκείνον που δημιουργεί λογαριασμό με σκοπό της ζωής του τη γνωριμία σε πρώτο επίπεδο. Σε δεύτερο επίπεδο, όμως, τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν και να γίνονται επικίνδυνα. Με προκάλυμμα την απλή γνωριμία, μπορεί να γίνουν εγκλήματα που δεν έχεις δει ούτε στο χειρότερό σου εφιάλτη. Πιο συγκεκριμένα, διάβαζα πριν μερικές μέρες ότι μια κοπέλα από την Αμερική έπεσε αρχικά θύμα ληστείας και έπειτα ανθρωποκτονίας από το νεαρό με τον οποίο συνομιλούσε στο facebook. Μετά από αρκετό διάστημα διαδικτυακής γνωριμίας, ο νεαρός της ζήτησε να συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο. Εκείνη δέχτηκε και ανυποψίαστη -ή μάλλον υπερβολικά σίγουρη για το ποιόν του ανθρώπου που τόσο καιρό συνομιλούσε- πήγε στο ραντεβού. Στη συνέχεια, ο νεαρός προσφέρθηκε να τη συνοδεύσει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του. Οδηγώντας σε μια απόμερη τοποθεσία, βρήκε την ευκαιρία να αρπάξει την τσάντα της, ενώ η κοπέλα κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο εκλυπαρώντας για βοήθεια. Τότε, ο νεαρός, ο οποίος σημειωτέον οπλοφορούσε, την πυροβόλησε με αποτέλεσμα να την σκοτώσει.   

  Υπάρχει, ωστόσο, και η πιο χαρούμενη εκδοχή. Να βρεθείς, δηλαδή, με κάποιον που συνομιλούσατε και να αποδειχθεί εντελώς ακίνδυνος. Αν σε ανακουφίζει, το έχω δοκιμάσει κι εγώ. Όχι απαραίτητα για να αποκτήσω μια "ερωτική γνωριμία", αλλά και από περιέργεια. Για παράδειγμα, έχω συναντηθεί είτε τυχαία είτε προγραμματισμένα με αγόρια και κορίτσια που συνομιλούσαμε για αρκετό χρονικό διάστημα σε facebook και twitter. Με μερικούς έχουμε κρατήσει επαφή, τηλεφωνιόμαστε, είμαστε σαν φίλοι. 

  Μάλλον στάθηκα περισσότερο τυχερή σε σχέση με την άτυχη κοπέλα από την Αμερική, καθώς τα άτομα που γνώρισα ήταν "καθαρά" σαν τα κρυστάλλινα νερά μιας πηγής. Εσύ, έχεις αναρωτηθεί μήπως εκείνος/η που συνομιλείς είναι αληθινός/η ή μήπως κολυμπάς σε θολά νερά;  


3 σχόλια:

  1. Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι έχουμε συναντηθεί με κάποια άτομα που γνωρίσαμε και συνομιλήσαμε μέσω ιντερνετ. Οταν με κάποιον έχεις ανταλλάξει τόσες σκέψεις και αφιερώσει πολλές ώρες συνομιλώντας, ελυκολα σου δημιουργείται η επιθυμία να τον γνωρίσεις και από κοντά!
    Υπάρχουν όμως άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε αυτόν τον τρόπο γνωριμιών και είναι τόσο θλιβερό γιατί με αυτόν τον τρόπο καταργείται η αυθόρμητη αττάκα με τον άγνωστο και η έλξη που σου δημιουργεί η φυσική παρουσία του!
    Περιστατικά όπως αυτό που έγαψες στην Αμερική έχουν γίνει κι εδώ και θα συνεχίσουν να γίνονται,αυτό είναι προφανές. Πρόσφατα έγινε ληστεία σε σπίτι στην Δάφνη όπου υπήρχε χρηματοκιβώτιο από σπείρα η οποία έβαλε μια κοπέλα να συνομιλεί με ένα παλικαράκι. Την κάλεσε σπίτι του, της άνοιξε, και μόλις πήγε να της φέρει κάτι από μέσα εκείνη άνοιξε στους συνεργάτες της και αφού τον σκοτώσαν έκλεψαν το σπίτι.

    Προσωπικά έχω συαντηθεί 2 φορές με άτομα που είχα γνωρίσει μέσω ίντερνετ και τις δύο φορές ήταν bloggers. Καθημερινά post, σχόλια, αναλύσεις επι αναλύσεων και τραγουδάκια δεν δυσκολεύτηκα να δεχθώ την πρόταση από την κοπέλα στα 19 μου! Και για να λέμε την αλήθεια μου βγήκε σε πολύ καλό! Όχι ερωτικό, αλλά με άλλαξε σαν άνθρωπο, γιατί μέχρι τότε ήμουν πολύ κλειστός και ντροπαλός. Και την δεύτερη φορά ήταν λίγο καιρό μετά, με λίγο μεγαλύτερη παρέα.

    Ο γραπτός λόγος είναι δυνατός και πειστικός. Μπορεί ο τρόπος γραφής ενός ανθρώπου να σε πείσει για την ποιότητά του πνεύματος και του χαρκτήρα του αρκετά εύκολα!

    Ομολογώ ότι και ο δικός σου τρόπος γραφής είναι άκρως πειστικός για την ποιότητά σου! ;)
    Γράφεις πάρα πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα σε όσα είπες. Είναι όντως θλιβερό και σινάμα ουτοπικό για κάποιον να πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικές σχέσεις ή φιλίες με άτομα που γνώρισε στο ίντερνετ.
      Όσο για το γραπτό λόγο, είναι πολύ εύκολο να παραπλανηθείς, γιατί δεν έχεις οπτική επαφή, ώστε να διακρίνεις πότε ο άλλος σου λέει αλήθεια και πότε ψέμματα.
      Προσωπικά, θεωρώ ότι παριστάνοντας μια άλλη Χριστίνα μέσω του τρόπου γραφής μου, κοροϊδεύω πρώτα απ'όλα τον ίδιο μου τον εαυτό. Έτσι, γράφω εδώ από καρδιάς και με πολύ μεράκι επειδή πιστεύω ότι η πρώτη εντύπωση που δίνω στους άλλους είναι και καθοριστική.
      Οι αναρτήσεις αυτές αποτελούν κομμάτια του εαυτού μου. Η χαρά μου όταν λαμβάνω τόσο θετικά σχόλια πολλαπλασιάζεται και έτσι έχω κουράγιο για συνεχίσω! :)

      Διαγραφή
    2. Για την ακρίβεια δεν θα το έλεγα ουτοπικό να βγεί από μια δικτυακή γνωριμία κάτι καλό, απλά είναι πιό απίθανο πάντως απ΄ότι φαίνεται. Είναι απλώς θέμα τύχης! Αν δοκιμάσεις 20 άτομα ίσως να πετύχει μια καλή περίπτωση...

      Όσο για το blog μου έκανε κι εμένα εντύπωση πόσο όμορφα σχόλια έπαιρνα όταν έγραφα κάτι αυθόρμητο, κάτι που αποτύπωνα κατευθείαν από την σκέψη μου στην ανάρτηση πολλές φορές χωρίς να το έχω ξανασκεφτεί! Οι αυθόρμητες και προσωπικές σκέψεις είναι που μας έχουν λείψει στην έξω επικοινωνία μας, και τις αποζητούμε έστω κι εδω μέσα!

      Μακάρι σχόλιά μου να είναι κίνητρο για να ασχολείσαι περισσότερο γράφοντας εδώ! Όσο ασχολούμαστε αναπτύσουμε και την ικανότητά μας μας να περιγράψουμε σκέψεις και γεγονότα. Είναι πάρα πολύ ωφέλιμο για τον εαυτό σου να μπορείς να εξωτερικεύεις έυκολα τις σκέψεις σου! ;)

      Διαγραφή